Als externe wagenparkbeheerder van Enexis verwezenlijken we ambities

Als wagenparkbeheerder van Enexis brengen we volledig elektrisch rijden dichterbij

Als extern wagenparkbeheerder van Enexis voorzien wij de mobiliteitsadviseur van de juiste stuurinformatie, zodat hij succesvol sleutelt aan een duurzaam en efficiënt wagenpark. Henk Winckens plukt hier nu anderhalf jaar de vruchten van: “Wij verdienen onze investering in De Wagenparkbeheerders nu al ruimschoots terug.”

Met een externe wagenparkbeheerder profiteert Enexis van meer expertise

Enexis heeft 2.600 leasewagens: de helft personenauto’s, de andere helft voornamelijk lichte bedrijfswagens. Winckens behoudt de regie over het complete fleetmanagement. Experts van De Wagenparkbeheerders voeren alle taken uit. Dat outsourcen was geen makkelijke stap: “Het voelt alsof je jouw kindje ter adoptie afstaat. Gelukkig zien we een gezonde en succesvolle groei. En omdat De Wagenparkbeheerders heel veel ‘adoptiekinderen’ heeft, worden wij slimmer en efficiënter door de kennis en ervaring die zij met anderen opdoen.”

De grootste voordelen die de externe wagenparkbeheerder Enexis oplevert:

  • Meer inzicht in het wagenpark
  • Gerichter werken aan CO2-reductie en volledig elektrisch rijden
  • Makkelijker bijsturen met betrouwbare data

Meer inzicht in het wagenpark

De experts van De Wagenparkbeheerders analyseren data en houden naast actuele informatie ook trends en ontwikkelingen bij. Een groot verschil met de voormalige werkwijze van Enexis zelf. Handmatige rapportages opstellen was een tijdrovende klus. Vanwege tijdgebrek ontbrak vaak het langetermijninzicht. “Ik krijg nu het totaaloverzicht op een presenteerblaadje aangereikt en ontvang bijbehorende context bij trends en ontwikkelingen. Zo kom ik er eindelijk aan toe om een geschikte strategie uit te stippelen.”, legt Winckens uit.

Gericht werken aan CO2-reductie en volledig elektrisch rijden

Veilig werken is het grootste goed voor Enexis, maar daarna krijgen duurzaamheidsdoelen als CO2-reductie en volledig elektrisch rijden voorrang. De Wagenparkbeheerders zorgt dat Enexis in een groene golf op die doelen afstevent. “Diesels en benzine faseren we langzaam uit. De Wagenparkbeheerders maken deze ambities waar, omdat zij geschikte elektrische modellen voorleggen: geen gemakkelijke klus in alle autosegmenten. Hun data geeft ook nog eens een update van waar we staan met de CO2-uitstoot van het wagenpark.”

“Wij profiteren van hun bredere blik op de markt”

Henk Winckens van Enexis

Makkelijker bijsturen met betrouwbare data

De experts van De Wagenparkbeheerders werken binnen de kaders die Winckens opstelt met HR en andere afdelingen. “Ze toetsen of alle facturen volgens afspraak zijn uitgevoerd en of contracten nog steeds kloppen. Dat geeft me controle. Met een betrouwbare terugkoppeling van de externe wagenparkbeheerder toets ik continu of we de juiste koers varen. Is ons eindejaarsdoel met dit beleid haalbaar? Moeten er extra schouders onder? Mijn strategie stuur ik desgewenst bij. ”