Wagenparkbeheer

Wagenparkbeheer

De voordelen van uitbesteden

Het beheer van uw wagenpark is geen kinderspel. U heeft te maken met uitgebreide mantelovereenkomsten, Service Level Agreements en Price Level Agreements. Al snel doet u zaken met meerdere leasepartijen en lijkt u een klantenservice te worden voor uw berijders. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de juiste rapportage van fiscale autodata, maandelijkse leasekosten en salarisinhoudingen. Herkent u dit? Dan wordt het tijd om de voordelen van het uitbesteden van wagenparkbeheer te ontdekken.

Significante kostendaling

De voordelen van het uitbesteden van wagenparkbeheer vertalen zich voor u in een kostendaling. Wij hebben de leasetarieven bij onze klanten gemiddeld met bijna twintig procent verlaagd. Daar bovenop hebben we bij deze bedrijven op de totale leasekosten nog eens een besparing van ruim vijf procent gerealiseerd. Tegelijkertijd is de kwaliteit van het wagenparkbeheer er sterk op vooruit gegaan.

Professionele en transparante dienstverlening

Vakmensen met jarenlange ervaring nemen de zorg van uw wagenpark uit handen. Het team van professionals wordt ondersteund door ons in eigen huis ontwikkelde state-of-the-art wagenparkbeheersysteem Hubble. Wij werken volledig onafhankelijk en hebben geen relaties met aan autoleasing gerelateerde leveranciers. Dat garanderen wij en maken we voor u inzichtelijk.

Onze dienstverlening:

 • Leasemaatschappij onafhankelijke car configurator
 • Controleren, coördineren en verwerken van bestelautorisatie, leaseoffertes en gebruikersovereenkomst
 • Controle van facturen, hercalculaties en eindafrekeningen
 • Escalatiebemiddeling
 • Aansturen van uw leasemaatschappijen
 • Prijsborging
 • Berijderbeïnvloeding
 • Geconsolideerde rapportages
 • Geautomatiseerde salarisinhouding en kostenboeking
 • Altijd en overal inzicht in uw wagenpark en de KPI’s
 • Ondersteuning en advies

Niet alleen onze klanten, maar ook leasemaatschappijen weten de weg naar ons bedrijf te vinden. Kunnen we u ook als nieuwe klant verwelkomen?

Veelgestelde vragen over wagenparkbeheer

 • Wat kost het uitbesteden van het wagenparkbeheer?
  De kosten worden bepaald door uw specifieke situatie en de gevraagde dienstverlening. Dit drukken we uit in een bedrag per auto per maand. Ook geven we meteen aan wat het besparingspotentieel is. Zo ziet u direct wat het uitbesteden u oplevert.
 • Beheren jullie ook wagenparken waarvan voertuigen in eigendom zijn?
  Onze expertise ligt in het beheer van full operational geleasde wagenparken in Nederland. Natuurlijk hebben veel van onze klanten ook een aantal voertuigen of aanhangers in eigendom die we ook professioneel beheren, maar het beheer van volledige wagenparken in eigendom is niet onze core business.
 • Vanaf hoeveel auto’s is uitbesteden interessant?
  Dat hangt er af van uw specifieke situatie en wensen. Hoe groter het wagenpark, des te groter de voordelen. Vanaf 100 auto’s in uitbesteden vaak al voordeliger dan zelf doen.
 • Welke werkzaamheden blijven bij ons achter als we het wagenparkbeheer uitbesteden?
  We hebben actuele informatie van uw medewerkers nodig. Vaak koppelen we daarvoor met uw HR administratie. Als u ons aangeeft wie in aanmerking komt voor de leaseregeling regelen wij de rest. U verwerkt op ons aangeven salarismutaties  en betaalt de leasefacturen.
 • Hoe komen jullie medewerkers aan al die kennis en ervaring?
  Er is geen onafhankelijke opleiding voor ons vak dus heb je veel ervaring nodig. Wij zoeken daar heel actief naar. Bij De Wagenparkbeheerders werken alleen ervaren professionals met verstand van zaken. Al onze wagenparkbeheerders hebben jarenlange ervaring in ons vak, veelal opgedaan bij leasemaatschappijen, verhuurbedrijven en grote fleetowners.
 • Waarom zijn de voordelen van uitbesteden van het wagenparkbeheer?
  Uw wagenpark wordt beheerd door een team van professionals met ieder hun eigen expertise en één vast aanspreekpunt. U maakt altijd gebruik van de laatste kennis en bent u verzekerd van continuïteit. We realiseren voor u de best mogelijke inkoopafspraken, optimaliseren processen en zorgen dat de werkzaamheden die bij u overblijven snel en eenvoudig verlopen. Het resultaat? Zorgeloos wagenparkbeheer én een flinke kostenbesparing.
 • Wat is precies jullie rol?
  Wij zijn een onafhankelijke externe wagenparkbeheerder en behartigen uw belang. Wij zorgen ervoor dat uw wagenparkbeheer goed en kostenefficiënt verloopt. Wij hebben een sturende, controlerende en adviserende rol. De leasemaatschappij blijft eerste aanspreekpunt voor berijders en bestelt de auto’s.

Wij werken onder andere voor