Consultancy

Deskundig advies

Het professioneel beheren van een wagenpark en het managen van alle leveranciers  is niet eenvoudig. Uw wagenpark kost veel geld en u heeft te maken met tal van uitdagingen op het gebied van leveranciersmanagement, informatiemanagement en gedragsbeïnvloeding. De consultants van De Wagenparkbeheerders beschikken over de juiste kennis en ervaring om u te ondersteunen. Wij helpen u uw doelen te realiseren. Wij leveren uitstekende consultancydiensten in de volgende gebieden

Tenders en aanbestedingen

Een succesvolle leasetender vraagt veel productkennis, marktkennis en ervaring. Vaak is deze kennis niet binnen een organisatie aanwezig en wordt dus niet het beste resultaat behaald. Dat is jammer, want meestal gaat u een langetermijnrelatie aan. Een moeizame, langdurige samenwerking met een belangrijke leverancier geeft u niet alleen een hoop kopzorgen, maar kost vaak veel geld. Wij ondersteunen bedrijven al jaren bij tendertrajecten en zijn hierin heel succesvol.

Benchmark

Om kostenbesparing te realiseren is het cruciaal om goed zicht te hebben in de prestatie van uw leasemaatschappij ten opzichte van de gemaakte afspraken en de markt. De Wagenparkbeheerders maken voor u inzichtelijk waar het verbeterpotentieel zit en welke potentiële risico’s u loopt. Natuurlijk houdt onze dienstverlening daar niet op. Wij helpen u graag met het beperken van de risico’s en het verbeteren van de prestaties. De resultaten van een benchmark kunnen oplopen tot in de tonnen. De uitvoering kost u slechts een fractie hiervan.

Onderwerpen van een benchmark:

  • Prijsniveau nieuwe leasecalculaties
  • Prijsniveau contractaanpassingen
  • Gemaakte contractafspraken en uitvoering
  • Facturatie
  • Inkoopafspraken

Wij stellen de inkoopafspraken die wij hebben onderhandeld graag aan u ter beschikking. Onze experts controleren uw huidige afspraken en brengen het verbeterpotentieel in kaart. U bepaalt zelf van welke verbeteringen u gebruik wenst te maken.

Opstellen mobiliteitsbeleid

De Wagenparkbeheerders houden van  duidelijkheid. Wij zijn van mening dat dit de samenwerking tussen alle partijen ten goede komt. Dat geldt ook voor uw mobiliteitsbeleid. Een goede mobiliteitsregeling is kraakhelder en kenmerkt zich door eenduidigheid en volledigheid. Wij helpen u bij het ontwikkelen van een regeling die een positief effect heeft op de medewerkertevredenheid én aansluit op uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Veelgestelde vragen over consultancy?

  • Hebben jullie ook verstand van tenders en aanbestedingen?
    Onze kennis hier is uniek. We hebben namelijk jarenlange ervaring in het beantwoorden van tenders en aanbestedingen vanuit verschillende rollen bij leasemaatschappijen. Met die kennis zijn we in staat om de juiste vragen te stellen en de juiste beoordeling  uit te voeren. Zo kiezen we de leverancier die het beste bij u past en leggen we de basis voor een langdurige, succesvolle samenwerking.

Wij werken onder andere voor