De Wagenparkbeheerders introduceert Fietsleaseplan voor medewerkers

 

Op duurzame wijze invulling geven aan mobiliteit. Het wordt steeds belangrijker. Dat vinden we ook bij De Wagenparkbeheerders. Daarom hebben wij onze arbeidsvoorwaarden aangevuld met een Fietsleaseregeling. Door een extra werkgeversbijdrage moedigen we onze collega’s aan een (elektrische) fiets aan te schaffen. Zo kunnen ze op een gezonde en flexibele manier invulling geven aan hun mobiliteit.

Fiets, e-bike, bakfiets of speed pedelec

Binnen de fietsregeling krijgen onze medewerkers de vrijheid om bij een landelijk netwerk van fietsendealers een fiets uit te kiezen. Met keuze uit meer dan 100 fietsmerken is er altijd een fiets die aan hun wensen voldoet. Of ze nu gaan voor een praktische bakfiets, een supersnelle speed pedelec of stadsfiets met versnellingen. Met de nieuwe fietsregeling is de aanschaf aantrekkelijk en snel geregeld.

De voordelen van de fietsregeling:

· Tot wel 40% besparing op de aanschaf t.o.v. privéaanschaf van een fiets.

· Lang rijplezier, want voordelig overkopen van de fiets (na 36 mndn).

· Onderhoud, verzekering en pechhulp inclusief.

· Vrije keuze in model en merken.

Looptijd Fietsleasecontract

Het leasecontract van de fiets heeft een looptijd van 36 maanden. Na die 36 maanden kan een werknemer de fiets voor een aantrekkelijk bedrag overnemen. Of een volgend contract afsluiten en een nieuwe fiets kiezen natuurlijk.

Onbeperkt privégebruik fiets

In het leaseplan is bijtellingsregeling vastgelegd. Iedereen die een fiets via de fietsregeling krijgt, betaalt 7% bijtelling. Hierdoor mag de fiets onbeperkt privé

gebruikt worden. Ook voor medewerkers die verder van kantoor wonen, is de regeling dus heel interessant!

Fiscaal aantrekkelijk

Net als bij een leaseauto worden de kosten voor de het leasen van de fiets in mindering gebracht op het brutosalaris. Daardoor betalen onze leasefietsers minder belasting. De verlaging van het brutosalaris door gebruik van de fietsleaseregeling, heeft trouwens geen effect op de opbouw van vakantiegeld en pensioenopbouw.

Verduurzaming van het mobiliteitsplan

De Wagenparkbeheerders is als mobiliteitsbeheerder trots en blij met deze aantrekkelijke en duurzame aanvulling op ons mobiliteitsplan. Het houdt onze werknemers vitaal en draagt bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot, veroorzaakt door zakelijk rijden en woon-werkverkeer.

Ook interesse in een Fietsleaseregeling?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een fietsleaseregeling voor jouw bedrijf? Neem contact op met onze consultant @Barend Timmermans. Hij deelt onze ervaring graag met je en helpt je in het zadel met een advies op maat.